Opleiding Stress en Burn-Out coach

De opleiding Stress en Burn-Out Coach bij BeWolved bestaat uit zes opleidingsdagen en is geschikt zowel voor coaches die klanten met een Burn-Out willen begeleiden alsook voor leidinggevenden of Hr managers die in de bedrijfscontext gerichter willen werken naar preventie en re-integratie van medewerkers met Burn-Out of BO-symptomen.

Wil jij gecertificeerd Stress & Burnout coach worden?

Tijdens deze veelzijde opleiding nemen we de deelnemers niet enkel mee in het theoretische kader, basisbegrippen, testen en tools rond stress en burn-out.  We gaan ook dieper in op een breed gamma ervaringsgerichte oefeningen om de uitdagingen rond dit thema efficiënt aan te pakken.

De opleiding is zeer hands-on en we rekenen op jouw goed humeur en input.
Je krijgt een solide basis aan concrete kennis mee, die we ook steeds gaan omzetten naar oefeningen voor de praktijk.

Iedereen is welkom zich in te schrijven voor deze opleiding.
Heb je de opleiding met succes voltooid, dan ontvang je een bewijs van deelname of het certificaat Stress & Burn-Out Coach.

Timing

De eerstvolgende opleidingen gaan van start op:

 • Vrijdag 1 en zaterdag 2 Maart 2024
 • Donderdag 14 en vrijdag 15 Maart 2024
 • Dinsdag 26 Maart 2024
 • Dinsdag 16 April 2024

We verwachten je voor de opleidingsdagen graag vanaf 8u30 en voorzien te starten om 9u.  We voorzien het einde van de dag tussen 16u30 en 17u.

Locatie

De opleiding gaat door in ons kantoor Heiveldekens 9J te Kontich. (er is parking voorzien voor de deur)

De doelstelling

In deze opleiding gaan we samen op weg en zorgen we ervoor dat je de nodige tools, werkvormen en oefeningen krijgt waarmee je aan de slag kan om personen met een (naderende) Burn-Out te begeleiden.
We vertrekken vanuit de mogelijke oorzaken en symptomen van stress en burn-out, gaan dieper in op hoe dit zich verder kan ontwikkelen, de gevolgen en brengen meerdere trajecten van mogelijke begeleiding in kaart.  We bouwen mee aan jouw solide profiel als coach zodat je zelfzeker een kwalitatieve begeleiding kan bieden aan de hulpvragen van elke klant of medewerker.

Na deze opleiding:

 • Heb je kennis van de mogelijk dieperliggende oorzaken of dynamieken die kunnen leiden tot burn-out
 • Heb je een duidelijk beeld van de symptomen van (chronische) stress, overspannenheid, overbelast gedrag en burn-out en kan je als coach je coachee of medewerker helpen deze te voorkomen
 • Beheers je de nodige technieken om je coachee of medewerker te begeleiden naar een gezonde energie-balans
 • Heb je kennis en beheers je de methodieken en tools tot de (her)opbouw van een gezond zelfbeeld, kan je blokkerende patronen begeleiden en doorbreken
 • Kan je organisaties en leidinggevenden adviseren en begeleiden om werkdruk op een gezond niveau te houden en zo te kunnen inzetten op motivatie en productiviteit van de werknemers/teams.

Inhoud

Module 1: Theorie stress en burn-out

In deze eerste module wordt een duidelijk theoretisch kader geschetst rond de thematiek van stress en burn-out.  Vanuit coaching standpunt leren we de verschillende symptomen te her-kennen, fysiologische en psychologische mogelijke oorzaken en de mogelijke gevolgen van chronische stress en/of burn-out.

Module 2: Coachen naar eigenwaarde, bepalen en bewaren van grenzen en gezonde assertiviteit

De tweede module werken we voornamelijk rond de opbouw van de identiteit van de coachee:

 • Hoe versterken we het zelfvertrouwen
 • Identiteit van de coachee, eigen missie – visie en doel
 • Bepalen en bewaken van eigen grenzen
 • Vitaliteit, veerkracht en gezonde assertiviteit

We gaan eveneens dieper in op enkele ervaringsgerichte coachingstools om assertiviteitsproblematieken te identificeren bij coachees en te deblokkeren.  Ook mogelijke werkvormen om de coachee te ondersteunen bij de ontwikkeling van gezonde communicatie en behoud van eigen balans komen aan bod.

Module 3: Perfectionisme, faalangst en andere interne beperkende gedachten

In module 3 gaan we in op het doorbreken van patronen die perfectionisme, faalangst of andere beperkende gedachten veroorzaken.
We vertrekken vanuit een theoretisch kader, zien de meest voorkomende oorzaken en gevolgen, waarna we met een divers spectrum aan oefeningen en methodieken zien hoe we de coachee kunnen ondersteunen naar positieve groei.

We sluiten dit traject af met een evaluatie moment, waarna je bij een positief resultaat een bewijs van deelname of certificaat stress en burn-out coach ontvangt.

Methode

Deze opleiding wordt gegeven door ons ervaren team van trainers.

Tijdens de opleidingsdagen geven we je een solide fundament aan zowel theoretische kennis als praktische toepassingen.
Je krijgt bij aanvang een didactische bundel met de inhoud van de volledige opleiding, alsook meerdere werkvormen en oefeningen.

We voorzien voldoende tijd voor inoefening en verdieping, zodat je na de opleiding klaar bent om actief aan de slag te gaan.

Uiteraard staan de trainers van BeWolved graag voor je klaar als je nog bijkomende vragen of info hebt rond specifieke thema’s.

BeWolved

gelooft in het potentieel van elk individu, om zich optimaal te ontplooien en dit zowel op professioneel als op persoonlijk vlak zodat elkeen zijn waarden en talenten ten volle kan inzetten.

Naast een coaching- en trainingscentrum, is BeWolved ook een erkend loopbaancentrum.Ons team van betrokken coaches staan klaar om in openheid en vertrouwen onze klanten te ondersteunen bij het verbeteren van hun prestaties en om hun doelen te bereiken, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Praktische info

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt € 1950 (excl btw).
In deze kostprijs zijn volgende zaken inbegrepen:
– Catering en dranken tijdens de opleidingsdagen
– Didactisch materiaal inclusief toolbox met oefeningen, werkvormen en tools
– Na het succesvol afleggen van het oefen- en evaluatiemoment de laatste opleidingsdag ontvang je je certificaat Stress en Burn-Out Coach.

Na inschrijving ontvang je van ons per mail de factuur.
Je kan kiezen voor een gespreide betaling (2 x € 1050)

Let op, wanneer je je inschrijft geldt een verbintenis tot betaling van het inschrijfgeld.  Na inschrijving ontvang je een bevestiging via email.

Het is mogelijk je deelname aan de opleiding te annuleren.  Je doet dit via email naar loopbaancentrum@bewolved.be
Bij annulatie tot een maand voor de startdatum van de opleiding wordt een annulatiekost van € 150.00 aangerekend.  Na deze datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.